Hitel

Mindent megteszünk, hogy ne csak egy "kaland" legyen a hitelfelvétel.

Ingatlanirodánk megnyitása óta folyamatosan foglalkozunk hitelügyintézéssel. Kialakult kapcsolat rendszerünknek köszönhetően minden esetben a legjobb megoldást kínáljuk ügyfeleink számára. A teljes folyamatot végigkísérve kolléganőnk segítségére lesz, az ideális hitel kiválasztásában. Közreműködésünk teljesen ingyenes, és nem csak nálunk vásárolt ingatlanokra érvényes.

Miből is áll a munkánk?

Beszélgetünk: Teljes körű tanácsadást nyújtunk, az ingatlan vásárlás finanszírozási lehetőségeiről, az ehhez kapcsolódó állami támogatásokról, adózási és illeték szabályokról. Bankfüggetlen szempont rendszer alapján segítünk kiválasztani az Ön hitelcéljának legjobban megfelelő pénzintézetet, hitel konstrukciót. Nem titkoljuk el a teljes költségeket és az esetleges későbbi veszélyeket, tervezhetetlen többlet kiadásokat.

Számolunk: Előzetes ügyletminősítést végzünk banki partnereink minősítő programjai alapján a felvehető hitel mértékének megállapítására.

Intézkedünk: Elvégezzük a teljes körű hitelkérelem összeállítását, benyújtjuk hitelkérelmét és a már bejáratott kapcsolati rendszerünk segítségével folyamatosan segítjük egészen a folyósításig. Szükség esetén sorban állunk Ön helyett az APEH-ban, Földhivatalban, Cégbíróságon. Versenyképes ajánlatot kérünk a vásárolt ingatlan kötelező vagyonbiztosításra, igény szerint törlesztési vagy életbiztosításra, elintézzük a szerződéskötést és a biztosítás banki engedményezését is.

Ráadásul mindezt teljesen ingyenesen végezzük!

Miért jó, ha hitelközvetítő intézi a hitelemet?

Vizsgáljuk meg a hitelfelvétel egyes mozzanatait:

Ajánlatok begyűjtése - Nem kell a bankfiókban sorban állnia. Nálunk több, mint 20 bank ajánlatait hasonlíthatja össze. Ajánlatok összehasonlítása - Segítünk a banki ajánlatok értelmezésében, de a választást Önre bízzuk Hivatalos dokumentumok beszerzése - Nem kell sorban állnia a Földhivatalban, Apehban, stb. Az Ön által beszerzendő dokumentumokról pontos listát adunk Hitelkérelmi nyomtatványok kitöltése - Segítséget nyújtunk a nyomtatványerdő kitöltésben Banki ügyintézés - Nem kell a bankfiókban sorban állnia. Az általunk beadott kérelmek a legtöbb bankfiókban előnyt élveznek. Szerződéskötés-folyósítás - Tapasztalatunkkal gördülékennyé tesszük az utolsó lépéseket.

A teljes ügyintézést rugalmasan, az Ön által választott időpontban intézheti.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi hitelt kaphatok? Mennyi idő alatt kapom meg a hitelt? Melyik a legjobb bank, legjobb konstrukció? Melyik a legolcsóbb hitel? Mennyibe kerül, mire megkapom a hitelt? Lehet-e adni-venni hitellel terhelt lakást? Kifizethető-e előbb a hitel? Hitel vagy lízing? Mi az a magatartási kódex? Cégünk saját etikai alapelvei. És ha nem tudom fizetni? Hogyan védik adataim?

Mennyi hitelt kaphatok? Jelzáloghitel esetében az értékbecslés ill. az ügyfélminősítés határozza meg együttesen az adható összeget. Kérdéses esetben a legbiztosabb, ha banki előminősítést, előzetes értékbecslést végzünk, és az irányszámok ismeretében kalkulálunk, csak utána következnek a nagyobb kiadások, adásvételi szerződés megkötése, stb.

Mennyi idő alatt kapom meg a hitelt? Jelzáloghitelek esetében 3-5 hét lehet. Különleges esetben lehet gyors, akár 1 hét alatt átfutó jelzáloghitelt is választani, komoly felárért.

Melyik a legjobb bank, legjobb konstrukció? Bár nagy a bankok közti piaci verseny, ennek ellenére különbségek vannak. Minden banknak megvan a maga preferált ügyfélköre, kedvező feltételekkel csak ezt a kört tudják kiszolgálni. Helyesen választani az ügyfél igényeinek és helyzetének felmérését figyelembe véve kell. Minden igényre a legkedvezőbb, legolcsóbb megoldást igyekszünk ajánlani a legkisebb kompromisszum árán.

Melyik a legolcsóbb hitel? A bankok észrevehetően úgy alakítják hiteltermékeik jellemzőit, hogy azok ne legyenek könnyen összehasonlíthatóak a konkurens ajánlatokkal. A legfontosabb szám, a kamat (és a THM) "szavatossági ideje" is csupán a kamatperiódus végéig, általában 6-12 hónapig tart!

Mennyibe kerül, mire megkapom a hitelt? Fontosak az induló költségek, de ezeket mindig a hitel egyéb paramétereit is figyelembe véve kell kiértékelni. Ugyanis előfordul, hogy az "akciós" induló költségek tekintetben kedvező konstrukciók, hosszú távon hátrányosak lehetnek.

Lehet-e adni-venni hitellel terhelt lakást? Természetesen lehet, viszont a fennálló terhet rendezni kell. Ha a vevő által fizetett önerő kevesebb, mint a lakáson fennálló teher, a hitelügyintézés menete hosszabb, mert ilyenkor a bank elsőként a lakáson lévő fennálló hitel összegét utalja át a másik banknak, és csak a jelzálog törlése után utalja a fennmaradó hitelösszeget az eladónak.

Kifizethető-e előbb a hitel? Ma már minden banknál van lehetőség az előtörlesztésre, amelynek díját az aktuális banki hirdetményből megnézhetjük. Az előtörlesztés ügymenetéről kérjen tájékoztatást a banktól, mivel változóak lehetnek az előtörlesztés bejelentési kötelezettségére vonatkozó szabályok.

Hitel vagy lízing? Az egyik fő különbség a tulajdonviszonyokban van. Hitel esetén a vevő lesz a tulajdonos és a bank jelzálogjogosult lesz. Lízing esetén a lízingcég lesz a tulajdonos és a vevő lízingbevevő lesz.

Kinek lehet kedvezőbb a lízing? Aki nem szeretné, hogy ingatlan tulajdonos legyen A hitelhez képest azonos feltételek esetén kicsit magasabb az adható hitelösszeg Új lakás vásárlás esetén, a vételár áfa részére nem rakódik rá kamat, így a havi törlesztő részlet kedvezőbb Cégeknél a havi lízingdíj költségként leírható.

Mi az a magatartási kódex? 2010. január 1-vel hatályba lépett a "Magatartási Kódex", amelyhez banki partnereink jelentős része is csatlakozott. A tisztességes piaci versenyt nem kívánják korlátozni, tovább erősítik az elégedett fogyasztókért folytatott piaci versenyt, a hitelezési szolgáltatások minőségét és eredményességét a lakosság körében.

E szerint a hitelezők:

hitelezési döntéseiket az ügyfél teherviselő képességét figyelembe véve hozzák meg, átlátható termékeket, szolgáltatásokat, kondíciókat és szerződési feltételeket alakítanak ki, korrekt, kockázatokat ismertető, teljes körű tájékoztatást adnak, segítik a hosszabb távú szempontok mérlegelését, gyüttműködő, rugalmas, segítőkész bánásmódot tanúsítanak lehetővé teszik saját intézményük eltérő feltételű termékei közötti összehasonlítást, kerülik a nehezen érthető írásos tájékoztatást és ezt szóbeli magyarázattal is kiegészítik,

E mellett cégünk saját etikai alapelvei:

Nem titkoljuk el a teljes költségeket és az esetleges későbbi veszélyeket, tervezhetetlen többlet kiadásokat. Nem ajánlunk semmilyen pénzügyi terméket, amely Önnek indokolatlan kiadást jelentene. Nem ígérünk biztos hitelt, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető legnagyobb biztonsággal tudja előre, hogy mire számíthat. Nem működünk közre a partner bankjaink megtévesztésében.

És ha nem tudom fizetni? Ha az ügyfél szorult helyzetbe kerül, és ezt időben jelzi a bank felé, a bank az adóssal közösen megoldást keres a kialakult helyzetre. Amennyiben az adós nem tesz semmit, végső soron a bank viszi a házát. Halálesetre, rokkantságra, két hónapot meghaladó keresőképtelenségre (táppénz), munkanélküliségre köthető kockázati hitelfedezeti biztosítást meglepően alacsony éves díjért ajánljuk! Egyéb okból kialakult fizetésképtelenség esetén pedig azonnal fel kell venni a kapcsolatot a hitelező bankkal, türelmet kérni és ha nincs esély a pénzügyi helyzet javulására akkor el kell adni a hitellel vásárolt lakást és végtörleszteni a hitelt. A hiteltörlesztést tekintsük ilyenkor az albérlet díjának, amit az átmenetileg használt lakásért fizettünk. Aki így cselekszik még csak BAR listára sem kerül és hamarosan egy kisebb, vállalhatóbb lakáson gondolkodhat.

Hogyan védik adataim? Természetes igény és kötelesség is az ügyfél adatainak védelme. Az Ön által megadott információkat nem ellenőrizzük, csupán a benyújtott, másolásra kerülő dokumentumok, okmányok eredetiségét vizsgáljuk, és ezeket az adatvédelmi és pénzintézeti törvények szerint maximálisan bizalommal kezeljük.

Pár szó a hitelekről

Lakásvásárlási hitelek: A lakásvásárlási hitelek akkor igénylehetők, ha vásárlás, építés, bővítés, felújítás vagy korszerűsítés a cél. A hitel igényelhető annuitásos törlesztéssel (a törlesztés havonta egyenlő részletekben történik), lakástakarék vagy biztosítók által kínált tőkeképző pénzügyi termékekkel (életbiztosítással) kombinálva.

A hitel minimális összege általában 500.000 Ft a maximális összeg általában 50.000.000 Ft,de a maximális hitelösszeget a felajánlott ingatlan forgalmi értéke és az ügyfél jövedelme határozza meg. A maximálisan felvehető hitelösszeg a felajánlott ingatlan forgalmi értékének a 75%-a forint hitelek estében. (forgalmi érték: értékbecslő által meghatározott összeg, amit a bank is jóváhagyott) Használt, illetve új építésű lakás, lakóház megvásárlására igényelhető. A hitel forintban vagy devizában igényelhető, lakástakarék vagy biztosítók által kínált tőkeképző pénzügyi termékekkel (életbiztosítással) kombinálható.

Futamidő: A hitel futamideje minimum 1 év, maximuma 35 év.

Szabad felhasználású hitelek:

Szabad felhasználású jelzáloghitel Ezt a hiteltípust azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik terveik megvalósítását mindenfajta kötöttségektől mentesen, szabadon elkölthető, kedvező kamatozású, hosszú távra is igényelhető kölcsönből szeretnék finanszírozni.

Szabad felhasználású hitelét Ön tetszőleges célra fordíthatja. Autóvásárlás, háztartási cikk beszerzés, nyaralás, elszámolást nem igénylő lakásfelújítás, esküvő mind megvalósítható. Sőt, adósságrendezés keretében már meglévő, kedvezőtlen hiteleit is kiválthatja. A nagyobb hitelösszeg érdekében akár 3 ingatlan is bevonható fedezetként. Ráadásul a fedezetként felajánlott ingatlan tulajdonosának nem kell a kölcsönigénylő hozzátartozójának lennie. Már egyes kiskereskedelmi egység is lehet fedezet! Minden esetben ingyenes előminősítést végzünk az Ön hitelképességére vonatkozóan. Futamidő: 1-25 év.

Adósságrendező hitel:

Adósságrendező jelzáloghitel: Ezt a hiteltípust azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik több pénzintézet felé vannak eladósodva vagy régi-, illetve költséges életbiztosítással kombinált hitelkonstrukcióval rendelkeznek és céljuk az, hogy egy kedvező konstrukció kiválasztásával havi hiteltörlesztési kiadásait csökkentse. Jelenleg 21 pénzintézet ajánlatából teljes körű ügyintézéssel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek törlesztésre szánt kiadásainak optimalizálását. Az hitelek kiváltására fordított összegen felül igényelhetnek ügyfeleink szabad felhasználású jelzáloghitelt is, amely szabadon elkölthető.

Lízing:

Kínálatunk:

ingatlanlízing választható türelmi idővel nyílt és zárt végű pénzügyi lízing új és használt ingatlanok lízingelésére magánszemélyek (devizabelföldi és külföldi) és, vállalkozások (Magyarországon bejegyzett) részére.

Mi az ingatlanlízing? Olyan pénzügyi lízing konstrukció, melynek keretében az ingatlan (lízingtárgy) tulajdonjogát megszerzi a Lízingbevevő (Ügyfél) megbízásából. A Lízingtárgyat a Lízingbevevő birtokába és használatába adja a Lízingszerződésben meghatározott időtartamra. A birtokba- és használatba adással a Lízingbevevő viseli a kárveszély átszállásából származó kockázatot, jogosulttá válik a hasznok szedésére (akár bérbe is adhatja), viseli a közvetlen terheket (ide értve a fenntartási és amortizációs költségeket is).

A lízing lehet:

Nyílt végű pénzügyi lízing: a Lízingbevevő (Ügyfél) az utolsó lízingdíj megfizetésével élhet a vevőkijelölési jogával, azaz saját maga, vagy az általa megjelölt harmadik személy a maradványérték megfizetésével vásárolja meg az ingatlant. Zárt végű pénzügyi lízing: az utolsó lízingdíj megfizetésé után a Lízingbevevő (Ügyfél) és / vagy az általa a lízingszerződésben megjelölt harmadik személy automatikusan megszerzi az ingatlan tulajdonjogát. Visszlízing: A lízing cég Lízingbevevő ingatlanát vásárolja meg és adja részére lízingbe. Magánszemélyek részére csak zárt végű konstrukcióban lehetséges, a vállalkozások szabadon választhatnak a nyílt- és zárt végű lízing között. Hitelkiváltás: amennyiben a megvásárolni kívánt / visszlízingelt ingatlan (Lízingtárgy) terhelt, a vételár önerőből és / vagy a lízing-finanszírozás összegéből azt tehermentesíteni kell.

Futamidő: 5-25 év

Életkor: a vevő a futamidő végén maximum 75 éves lehet (de ekkor minimum 15 éves futamidő szükséges).